Tilbage til fremtiden

Et vigtigt element, når man arbejder med løsningsfokuserede forandringsprocesser er, at kigge i fortiden efter de ting man gerne vil bevare og bringe ind i fremtiden.

Sikkerhedskonsulenterne

I den seneste tid haft jeg haft fokus på hvordan min fremtid skulle se ud. Jeg har kigget på, hvilke ting fra fortiden og nutiden, jeg ville bringe med mig ind i fremtiden. I den proces endte jeg fuldstændig samme sted, som da jeg for 6 år siden fostrede ideen om Sikkerhedskonsulenterne.

Sikkerhedskonsulenterne version 2020

Den oprindelige tanke var, at kvalificere og udbrede Sikkerhedsplaner og anvende den Løsningsfokuserede metode og Samarbejde Om Sikkerhed til at skabe sikkerhed, trivsel og udvikling for udsatte børn.

I de 6 år sikkerhedskonsulenterne har eksisteret, har jeg medvirket til netop dette. Jeg har dog også, undervejs i processen fået sat sikkerhedsplansarbejdet i baggrunden, så det er kommet til at fylde alt for lidt. Det har jeg haft et ønske om at lave om på.

Fra “mit” til “vores”

Undervejs har jeg delt mine visioner med min tætte samarbejdspartner Charlotte Thykier. Efterhånden som mine visioner og tanker tog form, koblede Charlotte sig på projektet. De mange gode snakke om hvordan min fremtid kunne se ud, blev til snakke om, hvordan en fælles fremtid kunne se ud.

Tilbage til…

De mennesker, som har fulgt os i en årrække vil næppe finde noget nyt i vores projekt. Det ligner til en forveksling noget vi har samarbejdet om tidligere.

Noget har alligevel ændret sig. Selv om det ligner, er det alligevel forskelligt.

Forandring og læring sker hele tiden og selv om kernen er fundet i fortiden, vil fremtiden være ny. Vi ved endnu ikke, hvordan den præcis vil se ud, men vi har fundet et fixpunkt i horisonten at pejle efter.

…fremtiden

Første konkrete resultat af vores “nye” samarbejde er hjemmesiden. Vi har sat den op som “ord og billeder”, fordi vi gerne vil have den til at afspejle, at vi også har en visuel måde at arbejde på. Charlotte har styrker i det visuelle med sin Marte Meo uddannelse og store interesse for den forklaringskraft, der ligger i tegningerne.

Vores mål har været at hjemmesiden skulle give læseren et indtryk af vores personligheder, vores metode og vores forskellige kompetencer.

Vi vil tilstræbe, at alt hvad vi laver også taler til andet end intellektet. Vi vil gerne have at det også mærkes og føles.

Samme retning og vision

Charlotte og jeg er meget forskellige personligheder. Vi har forskellige særkompetencer og interesser, men en stærk fælles retning. Sammen kan vi noget særligt og det glæder vi os til at udvikle i fremtiden.

Samarbejde Om Sikkerhed

Samtidig er jeg rigtig glad for, at vi stadig er en del af fællesskabet “Samarbejde Om Sikkerhed, som i de sidste 6 år har udviklet sig til et stærkt fællesskab. Så stærkt, at det har plads til, at vi, hver især, forfølger særlige interesser og arbejder der, hvor vi brænder mest. Det er i virkeligheden det, som kendetegner et stærkt team. At vi kan noget forskelligt og bruger vores forskellighed, som en samlet styrke.

Fremtiderne

Derudover er jeg en del af planlægningen af den første EBTA konference på dansk grund, som har titlen BACK TO THE FUTURES. Den kommer i helt sikkert til at høre meget mere om og i kan allerede se mere på ebta2020.dk.

Når jeg nævner titlen i dette indlæg er det fordi jeg i den kommende tid har 2 fremtider, der skal udvikles. Det store fællesskab Samarbejde Om Sikkerhed og det mindre og mere fokuserede samarbejde med Charlotte Thykier i Sikkerhedskonsulenterne.

I første omgang kan jeg præsentere hjemmesiden for sikkerhedskonsulenterne version 2020. Vi håber i vil tage godt imod den.

Med venlig hilsen

Michael Petersen

Del indlæg: